اگر قصد راه اندازی کترینگ را دارید و نمی دانید از کجا شروع کنید درست آمده اید. این روزها صرف وعده های غذایی بسیاری از کارمندان در شرکت و یا اداره می باشد و بزرگترین دغدغده نداشتن ناهار است. معمولا کارمندان برای حل مشکل اقدام به سفارش غذا می کنند. اما هزینه بالای رستوران ها و یا در دسترس نبودن انواع خورشت های خانگی باعث به وجود آمدن کترینگ ها و یا مراکز تهیه غذا شده است. این کترینگ ها با دارا بودن انواع خورشت ها، جوجه و کباب و ارسال آن به وسیله پیک توانسته دغدغه بسیاری از افراد را کاهش دهد.
مهم ترین مزیت کترینگ این است که نیازی به مراجعه به رستوران نیست و شما در هر جایی که هستید می توانید غذای خود را دریافت کنید و آن را حتی داخل ماشین خود میل کنید. این نیاز باعث شده است که بسیاری از افراد به فکر راه اندازی کترینگ باشند. در این مقاله می خواهیم در مورد صفر تا صد راه اندازی این تهیه غذا و نکات مهم آن به بحث و بررسی بپردازیم. با سورن کیچن همراه باشید.
کترینگ های بیرون بر جزء آن دسته از موارد غذا و نوشیدنی است که در ایران طرفداران بسیار زیادی دارد با توجه به اینکه بیشتر این کسب و کار با منو غذای ایرانی یعنی برنج و کباب و خورش شروع کار می کنند که مورد پسند مشتریان است همچنین با توجه به اینکه شما فضایی برای ارائه سرویس داخلی ندارید باعث می شود تا قیمت تمام شده و اصطحلاک کار بسیار پایین بیاید. همچنین با توجه به اینکه غذا فقط به صورت شرکتی یا ارسال به بیرون از آشپزخانه انجام می شود پس قطعا شما نیازی به فضای نشستن مشتری ندارید پس می توانید ملکی را تهیه کنید که متراژ پایین تری داشته باشد و به این ترتیب در هزینه اولیه اجاره یا خرید ملک نیز صرفه جویی کرده اید .
اما همیشه باید یادمان باشد برای اجاره یا خرید یک ملک که در آن قرار است طبخ غذا به تعداد زیاد انجام شود نکات بسیار زیادی حائز اهمیت است
1 – متراژ مورد نیاز خود را نسبت به ظرفیت پخت باید به درستی انتخاب کنید
2 – ارتفاع کف تا سقف برای سیتم های تهویه و ورودی و خروجی هوا و نصب هود بسیار مهم است که مناسب باشد
3 – قبل از اینکه ملک را تهیه کنید حتما دقت داشته باشید که ملک مورد نظر از بابت تامین انرژی از قبیل گاز آب برق و فاضلاب نیاز تجهیرات شما را تامین می کند یا خیر که در آن صورت با مشکل مواجه خواهید شد
4 – به مصالح کار شده از قبیل دیوارها کف و سقف حتما دقت کنید که آیا مناسب برای یک محل طبخ غذا است یا خیر که در آن صورت مجبور به این هستید که برای این کار هزینه انجام دهید و یا بازسازی کلی که هزینه زیادی خواهد داشت
5 – اگر قسمتی برای انتظار مشتری در نظر گرفته اید حتما توسط طراح دکور شود تا جلوه زیباتری به محیط شما بدهد
6 – ملک مورد نظر را در محدوده ای انتخاب کنید که قبلا نسبت به آن تحقیقات میدانی انجام داده اید که برای کار شما مناسب است و ریسک کار شما را پایین میاورد.
و بسیاری از جزئیات که ما در جلسات مشاوره معمولا به مشتریان یادآور می شویم تا یک کسب و کار موفق را در زمینه غذا و نوشیدنی راه اندازی کنند
امروزه تجهیزات آشپزخانه صنعتی در زمینه کترینگ های بیرون بر و حتی رستوران های ایرانی تفاووت بسیار زیادی نسبت به گذشته دارد همانگونه که برخی از کارفرما ها یا سرآشپزها در قسمت پخت اعتقادی به سیستم پخت صنعتی ندارند و بالاترین کیفیت پخت را در سیستم های سنتی می بینند ولی خوب بسیاری از سرآشپزها نیز با این موضوع مخالف هستند و سیستم پخت صنعتی را به سنتی ترجیح میدهند. قطعا هر کدام از این سیستم ها می تواند دارای معایب و مزایای مربوط به خود باشد که ما در جلسات مشاوره با توجه به طرح پیشنهادی به شما خواهیم گفت که کدام مورد مناسب تر است
معمولا مهمترین موضوع برای طبخ غذا کیفیت است بسیاری بر این باورند که هنوز هم کیفیت بالا را فقط میتوان در سیستم های سنتی مشاهده کرد و طبغ غذا با سیستم صنعتی باعث کاهش کیفیت محصول شما می شود
ولی خوب بسیاری از افراد نیز که با سیستم پخت صنعتی کار کرده اند از مزایای آن باخبر هستند و آن را به سنتی ترجیح می دهند
لیست تجهیزات راه اندازی کیترینگ بیرون بر :
- پلوپز های زمینی یا دیگ های صنعتی تک جداره یا دوجداره مخصوص پخت برنج و خورش
- اجاق 4 شعله فردار یا 6 شعله
- فر دمکن سنتی یا دمکن ایستاده با بخار ( سوپر هیت )
- تابه گردان یا پاتیل مخصوص سرخ کردنی ( در برخی موارد از سرخ کن های فست فودی نیز استفاده می شود )
- فر طبخ خوراک یا فر کامبی یا کانوکشن
- کباب پز سنتی یا تابشی و یا اتوماتیک
- هود دیواری یا مرکزی
- کانال کشی و سانتریفیوژ
- یخچال ایستاده یا سردخانه بالای صفر با توجه به ظرفیت پخت
- فریزر ایستاده یا سردخانه زیر صفر با توجه به ظرفت پخت
- چرخ گوشت
- میز کار استیل
- میز کار پلی اتیلن یا تخته کار چوبی
- قفسه های انبار و سردخانه
- وان شستشو
- سینک شستشو دو لگن
- قفسه نگه داری ظروف بزرگ
و بسیاری از تجهیزات که در زمان طراحی و مشاوره روی نقشه چیدمان مشخص خواهد شد
هزینه راه اندازی کترینگ
بسته به نوع کترینگ هزینه های راه اندازی متفاوت است. مثلا برخی از کترینگ ها تنها غذاهای کبای و برخی دیگر تنها خورشت ارائه می دهند. برخی دیگر از کترینگ ها نیز با عنوان کترینگ کلاسیک فعالیت می کنند که هزینه راه اندای آن نسبت به دیگر کترینگ ها بیشتر است چون تجهیزات مورد نیاز آن بیشتر از دیگر کترینگ ها می باشد.
داشتن اطلاعات دقیق در مورد میزان هزینه راه اندازی کترینگ اصلی ترین نکته برای شروع کار است. این اطلاعات به شما کمک می کند تا با داشتن اطلاعات کامل اقدام به راه اندازی نمایید و از صرف هزینه های اضافی و بیهوده جلوگیری شود. ذخیره کردن سرمایه در ابتدا می تواند اهمین زیادی داشته باشد. برخی از مواردی که می بایست در لیست هزینه های لازم برای راه اندازی کترینگ درج کنید به شرح زیر می باشد:
- هزینه محل کترینگ
- هزینه حقوق نیروی کار
- هزینه حمل و نقل غذا تا مقصد
- هزینه مواد اولیه
- هزینه تجهیزات کترینگ
- هزینه های جاری
- هزینه بازاریابی
بیشتر بخوانید: هزینه راه اندازی رستوران بیرون بر
سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی کترینگ
بیشترین سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی کترینگ به اجاره ملک و خرید تجهیزات آشپزخانه صنعتی اختصاص داده می شود. میزان این سرمایه بسته به نوع کترینگ، محل راه اندازی، تجهیزات مورد نیاز و… متفاوت است. برای شروع کسب و کار خود می توانید کترینگ را در محل مناسب اما با متراژ پایین راه اندازی کنید و پس از اینکه کسب و کارتان رونق گرفت و مشتریان را به خود جذب کرد، کترینگ را به مکانی بهتر انتقال دهید.
همچنین یکی از راه های مناسب برای کاهش هزینه ها، خرید تجهیزات کترینگ به صورت اقساطی است. مجموعه ابتکار استیل این امکان (خرید تجهیزات به صورت اقساطی) برای شما فراهم کرده و میتوانید خرید خود را به صورت نقد یا اقساط انجام دهید. برخی از هزینه ها برای راه اندازی کترینگ واجب و ضروری هستند و نمیتوان آنها را فاکتور گرفت. در ادامه به بررسی بیشتر این موارد می پردازیم.
مجوزهای راه اندازی کترینگ
برای شروع هر کسب و کاری لازم است که مجوزهای لازم را دریافت کنید. کترینگ نیز نیازمند مجوزهایی می باشد که بایستی آن را دریافت کنید. برخی از مجوزهایی که برای راه اندازی کترینگ می بایست دریافت کنید به شرح زیر است:
- کسب مجوز برای نام کترینگ
- اخذ پروانه کسب
- مجوز سلامت پرسنل
- کسب مجوز بهداشت
آیا کترینگ سوددهی دارد؟
قبل از شروع هر کسب و کاری در ابتدا تحقیقات لازم را انجام دهید و میزان سوددهی آن را محاسبه کنید و سپس اقدامات لازم برای راه اندازی آن را فراهم کنید. مشاغلی مانند راه اندازی کترینگ بسیار سودآور می باشند به شرطی که در مسیر درستی راه اندازی شوند و مطمئن باشید که هزینه اضافی برای آن نگذارید.
بیشتر بخوانید: مراحل راه اندازی رستوران
مراحل راه اندازی کترینگ در سال 1403
دانستن مراحل راه اندازی کترینگ درسال 1403 به شما برای ایجاد یک کسب کار موفق کمک بسیاری میکند. اولین قدم برای راه اندازی هر نوع کترینگ، برنامه ریزی و تماس با مشاوران در این زمینه است سپس به دنبال انجام دیگر مراحل باشید. این مراحل باید اصولی و با دقت فراوان انجام شوند تا در راه اندازی کترینگ دچار مشکل نشوید. مراحل راه اندازی کترینگ در سال 1403 به شرح زیر هستند:
- تهیه ملک برای راه اندازی کترینگ: مهم ترین قدم برای راه اندازی هر نوع کسب و کاری، اجاره یا خرید ملک در یک جای مناسب است. پس از تهیه ملک باید به انجام دیگر مراحل رفت.
- گرفتن جواز کسب و کار: پیش از اقدام به هرکاری برای راه اندازی کترینگ، باید به سراغ جواز کسب و کار بروید و تمام مراحل قانونی برای راه اندازی کترینگ را طی کنید و مطمئن شوید دیگر برای کسب و کار خود موانع قانونی ندارید.
- تهیه تجهیزات کترینگ: پس از اینکه جواز کسب و کار خود را دریافت کردید، باید به دنبال تجهیزات مورد نیاز برای کترینگ خود باشید. تمام تجهیزات را میتوانید از مجموعه سورن کیچن خریداری کنید.
- افتتاح حساب بانکی: برای کسب و کار خود حساب بانکی افتتاح کنید و حساب و کتاب کترینگ را در دست بگیرید.
- طراحی و ساخت منوی غذایی: منوی غذایی را باید با توجه به نوع کترینگ راه اندازی شده، به صورت زیبایی طراحی کرد. در طراحی و ساخت منوی غذایی، نام غذا را به همراه قیمت ذکر کنید.
- در مرحله آخر باید از افرادی که در زمینه کسب و کارهایی مانند کترینگ تجربه دارند، مشورت کنید و از آنها برای اداره کترینگ کمک بگیرید.
مشاوره راه اندازی کترینگ
برای راه اندازی کسب و کارهایی مانند کترینگ باید با افرادی که در این زمینه تجربه کافی را دارند مشورت کنید تا در راه اندازی این کسب و کار جدی شکست نخورید. مجموعه سورن کیچن سابقه های درخشان در زمینه فروش تجهیزات آشپزخانه صنعتی و راه اندازی کترینگ دارد و انتخاب مناسبی برای دریافت مشاوره محسوب می شود.
سورن کیچن تمامی تجهیزاتی که نیاز دارید را برای شما آماده سازی می کند و در صورت نیاز می توانید برخی از تجهیزات خود را به صورت سفارشی سازی شده و با ابعاد دلخواه سفارش دهید. برای دریافت اطلاعات بیشتر و یا کسب مشاوره می توانید با شماره 09122408711 تماس بگیرید.
بیشتر بخوانید: صفر تا صد راه اندازی آشپزخانه صنعتی
لوازم راه اندازی کترینگ
تجهیزات و لوازم اولیه برای راه اندازی کترینگ مورد نیاز است و بخش زیادی از هزینه ها را می بایست صرف خرید تجهیزات کترینگ نمایید. برای خرید این تجهیزات در ابتدا باید مشخص کنید که چه غذاهایی را قرار است بپزید و با توجه به نوع غذا چه تجهیزاتی مورد نیاز است. با توجه به نوع کترینگ و نیاز بیشتر به برخی از تجهیزات یا تعداد بیشتری از آن می بایست یک لیست کامل از تجهیزات آشپزخانه صنعتی مورد نیاز خود تهیه کنید. برخی از تجهیزاتی که برای کترینگ نیاز دارید به شرح زیر می باشد:
تجهیزات آماده سازی راه اندازی کترینگ
برخی از تجهیزات در فرایند آماده سازی غذا نقش دارند. تجهیزاتی مانند: چرخ گوشت، اره استخوانبر، سيخ گير، ميكسر كباب، محفظه ضدعفونی چاقو، كالباسبر، تامبلر، مريناتور، همبرگر و بيفتك زن، دايسر، انواع سبزي خرد كن، انواع خلال كن، سيب زمينی پوست كن، آبگیر كاهو و سبزیجات، پوست گیر پياز، انواع بليكسر (غذاساز)، ميز و تخته كار چوبی و تفلون، آبچكان تخته كار، كنده ساطور و …
تجهیزات برودتی راه اندازی کترینگ
- انواع سردخانه زير صفر و بالای صفر، يخچال و فريزر ايستاده، يخچال و فريزر خوابيده رويه ميز
- تاپينگ زير يخچالی، تاپينگ روميزی، يخچال و فريزر زير كانتری
- انواع ديسپلی سرد دسر، سالاد، ماست جلو باز ( سلف سرويس ) و جلو بسته، يخچالهای ايستاده پرده هوا جهت نوشيدنی
- كانترهای سرد سلف سرويس بصورت زير يخچالی، وان سرد
- بلست چيلر
تجهیزات پخت راه اندازی کترینگ
- انواع اينداكشن، شف اينگ ديش جهت پخت و نگهداری غذا
- كانترهای گرم ثابت و متحرك
- انواع چراغها و گرمكنهای سراميكی
- انواع بنكوئت ترولی و كابينتهای گرم و بشقاب گرم كن