خدمات

چک لیست نظافت آشپزخانه صنعتی

چک لیست نظافت آشپزخانه صنعتی

چک لیست نظافت آشپزخانه صنعتی _ نظافت آشپزخانه صنعتی در رستوران، کافه، هتل،  تالار، بیمارستان و … کاری بسیار حساس و مهم است. در این فضا روزانه حجم زیادی از غذا تولید می شود، تعداد انبوهی از تجهیزات آشپزخانه صنعتی استفاده می شود و در صورتی که نظافتی در کار نباشد در همان روزهای اول می بایست رستوران خود را تعطیل کنید. با توجه به اینکه باکتری ها، ویروس و قارچ به سرعت رشد می کنند؛ به خصوص در فضای آشپزخانه؛ لازم است که آشپزخانه صنعتی به طور مرتب تمیز شود و استانداردهای بهداشتی در آن رعایت شود. در غیر اینصورت با انتقال میکروب می توانید تعداد زیادی از انسان ها را بیمار کنید. برای تمیز کردن فضای اشپزخانه خود نیاز به چک لیست نظافت آشپزخانه صنعتی دارید. در این بخش می خواهیم یک چک لیست کلی از تمامی وسایلی که برای ضدعفونی نیاز دارید برای شما بیان کنیم. با سورن کیچن همراه باشید.

چک لیست نظافت آشپزخانه صنعتی

برای اینکه بتوانید تمامی بخش های آشپزخانه صنعتی را تمیز کنید لازم است که یک چک لیست نظافت آشپزخانه صنعتی داشته باشید تا هیچ بخشی از دید شما دور نباشد. بخش هایی که در اشپزخانه صنعتی می بایست روزانه تمیز شوند به شرح زیر می باشند:

1. شستشوی هودها

هود در آشپزخانه صنعتی یکی از مهم ترین بخش هاست که تمامی هوای کثیف و چربی ها را از فضا خارج می کند در نتیجه ممکن است به سرعن کثیف شود. این دستگاه جزو سیستم تهویه آشپزخانه صنعتی محسوب می شود. برای نظافت آن می بایست از محلول آب گرم و صابون و ماده ضد چربی استفاده کنید. سپس با استفاده از یک فرچه و یا برس نرم می توانید ماده ضد عفونی را روی سطوح بکشید و تمیز کنید.

چک لیست نظافت آشپزخانه صنعتی

چک لیست نظافت آشپزخانه صنعتی

2. نظافت کف آشپزخانه صنعتی

این بخش روزانه ممکن است چندین بار تمیز شود چرا که احتمال ریختن غذا و یا مواد اولیه وجود دارد. قبل نظافت، آلودگی های قابل رویت را با استفاده از جاروبرقی پاک کنید و سپس با استفاده محلول ضدعفونی سطح زمین را بشویید.

3. نظافت و شستشوی سطوح مانند دیوار، درب و پنجره

برای نظافت و ضد عفونی دیوارها، درب ‌ها، پنجره ‌ها و سایر سطوح عمودی، از دستگاه واترجت صنعتی استفاده کنید. با استفاده از فشار آب گرم و ماده ضد عفونی کننده مناسب، سطوح را با دستگاه واترجت شستشو دهید. بعد از شستشو، با دستمال تمیز یا خشک کن سطوح را خشک کنید.

4. نظافت تجهیزات پخت مانند گریل، سرخ کن، پاتیل و …

برای نظافت و ضد عفونی تجهیزات پخت آشپزخانه صنعتی، مانند فر کامبی، اجاق گاز صنعتی، سرخ کن صنعتی، تستر، ماکروویو و …، از دستگاه بخارشوی صنعتی استفاده کنید. با استفاده از بخار گرم و ماده ضد چربی مناسب، تجهیزات را با دستگاه بخارشوی شستشو دهید. بعد از شستشو، با دستمال تمیز یا خشک کن تجهیزات را خشک کنید. توجه داشته باشید اگر این آیتم از چک لیست نظافت آشپزخانه صنعتی رعایت نکنید به سرعت شاهد خرابی تجهیزات اشپزخانه صنعتی خود خواهید بود.

5. نظافت یخچال و فریزرها

برای نظافت و ضد عفونی یخچال ‌صنعتی و فریزر‌ها، ابتدا آن ‌ها را خالی کنید و مواد غذایی را در جای مناسب نگه دارید. سپس با استفاده از محلول آب و صابون گرم و ماده ضد عفونی کننده مناسب، داخل و خارج یخچال ‌ها و فریزر‌ها را با دستمال تمیز یا اسفنج شستشو دهید. بعد از شستشو، با دستمال تمیز یا خشک کن یخچال ‌ها و فریزر‌ها را خشک کنید.

6. ضدعفونی برخی وسایل مانند چاقوها

یکی از مهم ترین بخش های چک لیست نظافت آشپزخانه صنعتی، ضدعفونی کردن وسایل پخت و پز است. برای نظافت و ضد عفونی ظروف، سینی ها، قابلمه ها، چاقو ها و سایر وسایل آشپزخانه، از ماشین ظرفشویی صنعتی استفاده کنید. قبل از قرار دادن ظروف در ماشین، آلودگی‌ های قابل رؤیت را با دستمال خشک یا خیس پاک کنید. دقت کنید که ظروف را به صورت منظم و مناسب در ماشین قرار دهید. از ماده شوینده و ضد عفونی کننده مناسب برای ماشین استفاده کنید و دما، فشار و زمان شستشو را تنظیم کنید.

7. ضدعفونی سینک ظرفشویی صنعتی

سینک آشپزخانه صنعتی از جمله تجهیزاتی هستند که باید به صورت منظم و دقیق نظافت و ضدعفونی شوند. این کار نه تنها به حفظ بهداشت و سلامت محیط کار کمک می ‌کند، بلکه باعث افزایش عمر مفید و کارآیی سینک ها نیز می‌ شود. برای ضدعفونی این بخش می توانید از سرکه سفید استفاده کنید تا تمامی قارچ و ویروس ها از بین بروند. همچنین برای حذف لکه و درخشان کردن سینک می توانید از آب و آهک استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: راه اندازی خط سلف سرویس در رستوران

چک لیست نظافت آشپزخانه صنعتی

چک لیست نظافت آشپزخانه صنعتی

8. نظافت انبار مواد اولیه

انبار مواد اولیه در آشپزخانه صنعتی یکی از بخش ‌های مهم و حساس از چک لیست نظافت آشپزخانه صنعتی است که باید به نظافت و بهداشت آن اهمیت داد. انبار مواد اولیه جایی است که مواد خشک، سرد و منجمد نگهداری می ‌شوند و باید با رعایت استانداردهای بهداشتی و ایمنی، از آلودگی، فساد و ضایع شدن آن ‌ها جلوگیری کرد.

اصول اولیه نظافت آشپزخانه صنعتی

برای شروع نظافت اشپزخانه صنعتی با استفاده از چک لیست نظافت آشپزخانه صنعتی می بایست برخی از نکات را رعایت کنید که به شرح زیر می باشد:

  • قبل از شروع به نظافت و ضد عفونی، لباس‌های مناسب که از شما به خوبی محافظت می کند را بپوشید. این شامل دستکش، ماسک، عینک و لباس پوشش دار است.
  • قبل از نظافت و ضد عفونی هر سطح یا لوازم، آلودگی‌ های قابل رؤیت را با دستمال خشک یا خیس پاک کنید.
  • برای نظافت سطوح، از محلول آب و صابون گرم استفاده کنید. با دستمال تمیز یا اسفنج سطح را به خوبی بشویید.
  • برای ضد عفونی کردن سطوح، از ماده ضد عفونی کننده مناسب استفاده کنید. ماده ضد عفونی را با توجه به دستورالعمل تولید کننده استفاده کنید و زمان تماس را رعایت کنید. سپس با دستمال تمیز یا خشک کن سطح را خشک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *