یکی از مشاغلی که در ایران سوددهی بالایی دارد راه اندازی آشپزخانه بیرون بر است شاید شما نیز به فکر راه اندازی چنین اشپزخانه ای باشید در این کسب و کار تنها کافیست یک مکان بزرگ را مجهز کنید و نیروهای باتجربه را برای این کار استخدام کنید. در واقع مزیت راه اندازی آشپزخانه بیرون بر نسبت به رستوران است که دیگر نیازی به فضای غذاخوری رستوران نیست و تمامی غذاهایی که پخته می شود به مقصد ارسال می شوند.
البته راه اندازی آشپزخانه صنعتی به این سادگی هم نیست و این فقط کلیت کار می باشد. در این مقاله می خواهیم به صورت کامل به صفر تا صد راه اندازی آشپزخانه بیرون بر بپردازیم. تمامی اطلاعاتی که پیش از شروع کار نیاز دارید در این بخش برای شما بیان خواهیم کرد. با سورن کیچن همراه باشید.
سیاست کاری آشپزخانه بیرون بر
قبل از شروع هر کاری می بایست اطلاعات کاملی در مورد آن داشته باشید. دانستن سیاست کاری و مراحل کار به شما کمک می کند به صورت کاملا واقع بینانه کار را شروع کنید و بسیاری از چالش ها را به راحتی پشت سر می گذارید. امروزه راه اندازی آشپزخانه بیرون بر برای مردم جذاب شده است و علاقه مند به این کار شده اند. دلیل این امر این است که بسیاری از مردم شاغل می باشند و زمانی برای درست کردن غذا ندارند در نتیجه عموما ناهار خود را از شرکت های تهیه غذا سفارش می دهند.
شروع هر کسب و کاری می بایست به صورت برنامه ریزی شده باشد تا بتوانید درآمد مورد نظر خود را از این کار داشته باشید. اگر نمی دانید چگونه می توان یک رستوران بیرون بر راه اندازی کرد این مطلب به شما کمک می کند با اطلاعات کاملی این شغل را آغاز کنید.
بیشتر بخوانید: هزینه راه اندازی رستوران بیرون بر
منظور از آشپزخانه مرکزی همان کیترینگ هایی با ظرفیت بسیار بالاتر است از 1000 پرس الی 50000 پرس پخت غذای گرم و سرد در طول روز یا در وعدهآماده سازی و طبخ می کنند
طراحی و تجهیز در کیترینگ های بزرگ با تمامی طرح ها ی راه اندازی بسیار متفاووت است و 2 عامل اصلی تعیین کننده متراژ فضا مورد نظر و میزان پرسیون در وعده یا در یک بسیار تاثیر گذار است
بعنوان مثال در یک فضا با متراژ 500 الی 1000 متر مربع می توان 10000 الی 20000 پرس در روز طبخ غذا انجام داد و حتی بیشتر اما تمامی این ها بستگی به نوع طراحی و جوابگویی عامل های انرژی است
در طراحی کترینگ های بزرگ ابتدا شاخص های مد نظر رعایت استاندارهای روز دنیا است . هدف بازار این کترینگ ها بیشتر شرکت ها و مجموعه هایی با تعداد افراد بالا هستند که اخذ استانداردهای مورد نظر برای مشتریان می تواند بسیار حائز اهمیت باشد
در خصوص تجهیزات نیز دیگر نمیتوان به تجهیزات سنتی اکتفا کرد زیرا مصرف بسیار بالای انرژی و راندمان کمتر باعث مصطحلک شدن و بالا رفتن هزینه های تمام شده می باشد پس باید زمان طراحی حتی به کوچکترین نکنه ها توجه داشت
امروزه بسیاری از کترینگ های بزرگ با سورن همکاری میکنند به دلیل حرفه ای بودن در امر طراحی و رعایت کیفیت تجهیزات
لیست تجهیزات برای راه اندازی آشپزخانه مرکزی
- دیگ های صنعتی پخت برنج و یا خط پخت اتوماتیک برنج
- دیگ های صنعتی پخت خورش
- فر دمکن برنج با بخار ( سوپر هیت )
- کباب پز اتوماتیک ریلی و کباب پز سنتی
- فر کامبی 20 طبقه 1/2
- تابه گردان یا پاتیل های سرخ کن صنعتی
- اجاق های 4 شعله فردار یا 6 شعله
- هود مرکزی یا دیواری
- گرمخانه نگه داری غذا و گرمخانه مخصوص حمل غذای آماده
- پاتیل های خیساندن برج
- سردخانه زیر صفر به تعداد آماده سازی ها
- سردخانه بالای صفر به تعداد آماده سازی ها
- چرخ گوشت یا چرخ گوشت های میکسر دار
- پوست کن
- سبزس خرد کن
- قفسه ای مخصوص سردخانه
- قفسه های مخصوص انبار
- سینک شستشو
- وان شستشو
- دستگاه سیخ گیر
- انواع میز کار استیل و میز تخته کار
- سیخ شور
صفر تا صد راه اندازی آشپزخانه بیرون بر
آشپزخانه بیرون بر یا همان کترینگ یکی از سودآورترین مشاغل و پررونق ترین مشاغل در بازار امروز به شمار می رود. با این حال مسیر راه اندازی این شغل همانند دیگر مشاغل بسیار پیچیده می باشد. اگر می خواهید یک آشپزخانه بیرون بر راه اندازی کنید خود را برای چالش های پیش رو آماده کنید. در این مطلب نحوه راه اندازی آشپزخانه بیرون بر و انواع خدماتی که این مجموعه ارائه می دهد را برای شما بیان می کنیم.
طرح توجیهی کسب و کار خود را مشخص کنید
می بایست پیش از شروع کار یک طرح توجیهی اقتصادی بنویسید که کمک می کند در بازارهای رقابتی امروز بتوانید بدون ضرر کار کنید. هزینه های مالی را در این بخش محاسبه کنید، وعده های غذایی که در ماه های اول باید آماده کنید را مشخص کنید. در این مسیر می توانید از مشورت افراد خبره هم استفاده کنید و یا در اینترنت تحقیقات لازم را انجام دهید.
مکان مناسب برای راه اندازی آشپزخانه بیرون بر
وقت آن رسیده که مکان مناسبی را با توجه به بودجه پیدا کنید. اگر مکانی را از پیش در اختیار دارید و یا خریداری شد است کارتان خیلی راحت تر است و بدین ترتیب بدون نیاز به محاسبه اجاره بها می توانید زودتر به سوددهی برسید. در مورد انتخاب آشپزخانه بیرون بر بهتر است که ابتدا برخی از نکات را در نظر داشته باشید:
- متراژ آشپزخانه بهطوری که در سرویسدهی حداکثری پرسنل راحت باشند.
- در دسترس بودن آشپزخانه بیرونبر برای جامعه محلی.
- فاصله آشپزخانه بیرونبر با خیابانها و میادین اصلی محل.
- حجم عبور و مرور افراد در معابر نزدیک آشپزخانه بیرونبر.
- ترافیک منطقهای که آشپزخانه بیرونبر (کترینگ) در آن واقع است.
- فاصله کترینگ با سازمانها و اداراتی که میخواهد به آنجا سرویسدهی کند.
- در تاسیس یک آشپزخانه بیرونبر (کترینگ) همانطور که باید به موضوعات محیطی توجه داشته باشین، لازمه که در مورد برخی ویژگیهای داخل مکان آشپزخانه نیز حتما توجه کنید. مثلا این نکات را حتما مورد توجه قرار بدید:
- سیستم فاضلاب ساختمان
- انشعابات آب، برق، گاز و تلفن ساختمان
- داکت مکش و دمش در ساختمان
- بررسی استحکام ساختمان و رعایت نکات ایمنی
- بررسی کاربری ساختمان
بیشتر بخوانید: صفر تا صد راه اندازی کترینگ
لوگوی تجاری و نام برند را مشخص کنید
هویت اشپزخانه را می بایست مشخص کنید. در این مرحله سراغ یک گرافیست بروید و از او بخواهید با توجه به نام برند یک لوگو برای شما طراحی کند. با توجه به هدف می بایست لوگو طراحی شود. اگر با راه اندازی آشپزخانه بیرون بر می خواهید فقط به سازمان های خصوصی و ارگان های دولتی خدمات دهید هویت شما متمایز است.
پرسنل خود را استخدام کنید.
آشپزخانه روی شاخ پرسنل می گردد. مشتریان پرسنل را می بینند. حتما در انتخاب پیک موتوری دقت کنید که افرادی سالم و متعهد به کار گیرید. در مورد کیفیت غذا نیز شکی نیست که باید غذای خوبی به مشتری تحویل دهید تا تبدیل به مشتری دائم شود. برای این کار باید یک آشپز خوب داشته باشید. برای راه اندازی آشپزخانه بیرون بر لازم است که پرسنل زیر استخدام شود:
- یک مدیر آشپزخانه برای نظارت بر کارها
- یک حسابدار مسلط به نرمافزارهای این حوزه
- یک یا چند منشی سفارشگیرنده غذا (بسته به زنگخور و سفارش گیری آنلاین)
- یک یا چند صندوقدار و مسئول فروش و کانتر
- یک سرآشپز مجرب
- یک یا چند آشپز ماهر
- یک یا چند کارگر آشپزخانه
- یک سالادزن ماهر
- یک یا چند کبابزن ماهر
- یک سالنکار (در صورتی که سالن کوچک پذیرایی هم داشته باشید)
- یک نظافتچی ماهر
- حداقل 5 نفر پیک غذایی (افراد شایسته و سالم)
- یک یا چند کارشناس بازاریابی و تبلیغات
خرید تجهیزات آشپزخانه صنعتی
اگر تا اینجای کار خوب پیش رفته اید وقتش رسیده است که تجهیزات آشپزخانه صنعتی را برای راه اندازی آشپزخانه بیرون بر خریداری کنید. پیش از این در مقاله لیست تجهیزات آشپزخانه صنعتی تمامی تجهیزات مورد نیاز شما نوشته شده است. در مورد آشپزخانه بیرون بر دیگر سالن پذیرایی ندارید و تجهیزاتی که مربوط به سالن است می بایست حذف شوند. برخی از مهم ترین تجهیزات راه اندازی آشپزخانه بیرون بر به شرح زیر است:
- انواع اجاق گاز صنعتی فر دار، رو میزی، پلوپز، شش شعله کابیندار
- انواع کانتر گرم برقی و گازی
- ماشینهای ظرفشویی
- دستگاه استریل کارد و وسایل آشپزخانه
- دستگاه سبزی خرد کنی
- دستگاه سرخکن
- کبابپز گازی
- دمکن برنج
- پاتیلهای ویژه برنج
- سینک ظرفشویی صنعتی
- پاتیل سرخکن (تابه گردان)
- میزهای دورچین، کبابکشی، کار استیل، سالاد بار، نان استیلی
- وان شستوشوی استیل
- ترولی آبچکان
- چرخ گوشت صنعتی
- یخچال و فریزر صنعتی
- یخچال ویترینی
- کابینت دیورای و زمینی استیل
- اره استخوان بار
- دستگاه خمیر گیر و خمیز پهن کن
- دستگاه خلالکن مجهز
- دستگاه یخساز صنعتی
- هود صنعتی آشپزخانه
منوی خود را ایجاد کنید.
اکنون راه اندازی آشپزخانه بیرون بر شما به مراحل جدیدی رسیده است و با اطلاعات کاملی که از پیش آماده کرده اید می توانید یک منو کامل از غذاهایی که قرار است برای مشتریان آماده کنید را بنویسید. می توانید از منوهای کلاسیک و غذاهای اصیل ایرانی استفاده کنید و دسرهای خوشمزه ای را هم برای جذب مشتری در کنار غذا سرو کنید.
جواز کسب را بگیرید
کار اداری در ایران زمان بر است و با پیچیدگی هایی همراه می باشد به همین دلیل کسب جواز راه اندازی آشپزخانه بیرون بر نیز راحت نیست. برای این کار می بایست مجوزهای لازم را دریافت کنید و با خونسردی دیگر مجوزها را نیز درو کنید.
هزینه راه اندازی آشپزخانه بیرون بر در سال 1403
افراد زیادی تصور می کنند که با سرمایه کم می توانند وارد این حوزه کاری شوند و آشپزخانه خود را تجهیز کنند. در حالی که این یک تفکر خیالی است و تا جایی که تحقیقات نشان می دهد دست کم 300 میلیون تومان برای تجهیز و راه اندازی آشپزخانه بیرون بر نیاز دارید. در برخی از شهرها این قیمت کاهش یافته و در برخی دیگر مانند تهران این قیمت افزایش پیدا می کند. برای دریافت لیست قیمت و هزینه ها و مشاوره راه اندازی رستوران بیرون بر می توانید با مجموعه سورن کیچن همراه باشید.
حداقل متراژ آشپزخانه بیرون بر چقدر است؟
برای راهاندازی یک آشپزخانه بیرونبر، متراژ مورد نیاز بستگی به چندین عامل دارد، از جمله نوع و اندازهی کسبوکار و الزامات محلی. حداقل متراژ مورد نیاز برای فضای تهیه غذا در یک آشپزخانه بیرونبر ۱۲ متر مربع است. همچنین، برای یک کترینگ بیرونبر، حداقل متراژ پیشنهادی ۵۰ متر مربع است که شامل یک اتاق برای انبار و بقیه فضا برای آشپزخانه میباشد. این اطلاعات میتوانند به عنوان راهنمایی کلی برای شروع برنامهریزی استفاده شوند، اما توصیه میشود که برای راه اندازی آشپزخانه از یک مشاوره راه اندازی کمک بخواهید تا با کمترین هزینه کسب و کار جدید خود را راه اندازی کنید.
وسایل مورد نیاز آشپزخانه بیرون بر
برای راهاندازی یک آشپزخانه بیرونبر، تجهیزات متنوعی مورد نیاز است که باید بر اساس نوع غذاهایی که قصد دارید ارائه دهید و حجم کاریتان انتخاب شوند. برخی از تجهیزات اساسی که معمولاً در یک آشپزخانه بیرونبر نیاز است، عبارتند از:
- اجاق گاز صنعتی: برای پخت و پز انواع غذاها
- فرهای صنعتی: برای پخت نان، شیرینی و غذاهایی که نیاز به فر دارند
- یخچال و فریزرهای صنعتی: برای نگهداری مواد غذایی
- میز کار استیل: برای آمادهسازی مواد غذایی
- هود صنعتی: برای تهویه و خروج دود و بو
- ظروف و ابزار پخت: مانند قابلمهها، تابهها، کفگیرها و …
- سیستمهای شستشو: مانند سینکهای صنعتی و ماشین ظرفشویی
- دستگاههای بستهبندی: برای بستهبندی غذاهای بیرونبر
این فهرست میتواند بسته به نیازهای خاص کسبوکار شما گسترش یابد. همچنین، توصیه میشود که قبل از خرید تجهیزات آشپزخانه صنعتی، با مشاوران متخصص در این زمینه مشورت کنید تا از انتخابهای مناسب و بهصرفه اطمینان حاصل کنید
سلام وقت بخیر شهرستان هم کارای راه اندازی انجام میدین؟